Champagnesabayon med mangosorbet och hallon-lime curd

Champagnesabayon med mangosorbet och hallon-lime curd
Foto: TV4

Champagnesabayon med mangosorbet och hallon-lime curd

Av: Lisa Almgren

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Lyxig och fruktig dessert med cashewströssel. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner

Sabayone

  • 5 äggulor
  • 1,5 dl champagne
  • 5 msk florsocker

Hallon-Lime curd

  • 2 limefrukter
  • 1 dl hallon
  • 1 dl florsocker
  • 100 g smör
  • 2 ägg

Cashewströssel

  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl glykos
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1 tsk smör
  • 4 port mangosorbet

Gör så här

  1. Sabayone: Blanda alla ingredienser. Vispa luftigt med elvisp.
  2. Vispa på låg värme i en kastrull till ca 82 grader. Tag bort från plattan och vispa tills det har svalnat.
  3. Hallon-limecurd: Riv skalet från limen och pressa juicen.
  4. Blanda allt i en kastrull och värm på låg temperatur under konstant omrörning till det att krämen är tjock.
  5. Cashewströssel: Koka socker, vatten, salt och glukos till en gyllenbrun karamell.
  6. Tillsätt de rostade cashewnötterna och smöret
  7. Häll ut på en bakplåt och låt svalna. Detta blir som en stelnad kaka - knäck.
  8. Vid servering: Lägg hallon-limecurden i botten, en kula sorbet och täck med sabayonen. Strö cashewnötterna överst.