Chokladfondant med limecrème

Chokladfondant med limecrème
Foto: TV4

Servera chokladbakelsen med vaniljglass och färska hallon.

Vispa upp vaniljglassen innan servering. Blir lite mjukare och går att spritsa ut den fint.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 november 2010
4

Du behöver

Chokladfondant

  • 75 g smör
  • 100 g choklad, mörk
  • 2 st ägg
  • 4 msk strösocker
  • smör och kakao till formarna

Limecrèmen

  • 3 msk Philadelphia
  • 0,5 msk socker
  • 1 st lime, saft och rivet skal efter smak

Gör så här

  1. Chokladfondant
    Ugnsvärme 175 grader.
  2. Smörj 4st formar med smör och pudra i kakao.
  3. Smält samman smöret och chokladen på svag värme.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda äggsmeten med chokladsmeten och fyll formarna. Lämna en centimeter då fondanten höjer sig lite i ugnen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka. 12 minuter.
  7. Limecrèmen
    Blanda samman ingredienserna och smaka av.
  8. Serveras med färska hallon och vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept