Chokladfondant med limecrème

Chokladfondant med limecrème
Foto: TV4

Servera chokladbakelsen med vaniljglass och färska hallon.

Vispa upp vaniljglassen innan servering. Blir lite mjukare och går att spritsa ut den fint.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

Chokladfondant

  • 75 g smör
  • 100 g choklad, mörk
  • 2 st ägg
  • 4 msk strösocker
  • smör och kakao till formarna

Limecrèmen

  • 3 msk Philadelphia
  • 0,5 msk socker
  • 1 st lime, saft och rivet skal efter smak

Gör så här

  1. Chokladfondant
    Ugnsvärme 175 grader.
  2. Smörj 4st formar med smör och pudra i kakao.
  3. Smält samman smöret och chokladen på svag värme.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda äggsmeten med chokladsmeten och fyll formarna. Lämna en centimeter då fondanten höjer sig lite i ugnen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka. 12 minuter.
  7. Limecrèmen
    Blanda samman ingredienserna och smaka av.
  8. Serveras med färska hallon och vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept