Kyckling på nachochips

1h
24
Kyckling på nachochips
Foto: Roland Persson

Nachosnittar med kyckling, gott och lättlagat med texmex! Recept från boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Kycklingröran kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn. Värm den försiktigt strax före servering.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat


19 december 2011
1h
24

Du behöver

  • 150 g kycklingfilé
  • 1 st lime, färskpressad saft
  • 0,5 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 st tomat, hackad
  • 1 msk koriander, hackad färsk
  • 1 tsk citronsaft, färskpressad
  • Salt
  • peppar
  • cirka 24 nachochips
  • 1 dl gräddfil
  • koriander, färsk till garnering

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i små tärningar.
  2. Blanda med limesaften och marinera i minst 1 timme.
  3. Fräs lök och vitlök i olja i några minuter.
  4. Rör ner kyckling och spiskummin och stek tills kycklingen är genomstekt.
  5. Tillsätt tomat, koriander och citronsaft och rör om.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp på nachochips och toppa med gräddfil och färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept