Marinerade melonkulor i melonkorg

Från Nyhetsmorgon

Det här är en enkel och fräsch dessert och det enda man behöver är ett kuljärn! Den som är lite lat och vill bjuda på en snabbdessert kan låta bli att marinera melonkulorna. Om melonerna är mogna och smakrika är de goda precis som de är.

Recept från kokboken Sommarens söta


3 juli 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 lime
  • 1 dl myntablad
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl färskpressad limesaft
  • 1 dl vatten
  • några skvättar melonlikör (valfritt)
  • 1 vattenmelon
  • 2 meloner, t ex honungsmelon, galiamelon eller nätmelon

Gör så här

  1. Skär med en vass kniv ut en korg av en vattenmelon. Gröp med ett kuljärn ut små bollar ur fruktköttet.
  2. Skär limefrukten i skivor och mosa med myntabladen och sockret. Blanda med limesaft, vatten och socker i en tjockbottnad kastrull och koka tills sockret har löst sig.
  3. Sila sockerlagen och låt svalna. Tillsätt eventuellt lite melonlikör.
  4. Dela melonen och rensa bort alla kärnor. Gröp ur små bollar med ett kuljärn. Blanda försiktigt melonkulorna med sockerlagen och ställ kallt i minst 1 timme.
  5. Ta upp melonkulorna ur sockerlagen och lägg ner i vattenmelonkorgen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept