Sammetslen chokladpudding

Sammetslen chokladpudding
Foto: Ulrika Ekblom
6

Du behöver

  • 1/2 vaniljstång
  • 5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk maizena
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 150 g finhackad mörk choklad (60–70 % kakao)
  • 1 msk rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången. Tillsätt mjölken, koka upp och låt sjuda i 3–5 minuter.
  2. Vispa äggulor, socker, maizena, kakao och salt. Häll ner i mjölken under ständig vispning. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm – den får inte koka.
  3. Ta upp vaniljstången. Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält.
  4. Häll upp chokladpuddingen i portionsskålar. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.
  5. Servera med vispgrädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept