Lisa Lemkes bästa tonfisksallad

20 m
4
Lisa Lemkes bästa tonfisksalladNY
Foto: Cecilia Möller
20 m
4

Du behöver

  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1,5 msk kapris, finhackade
  • 8 sardellfiléer, finhackade
  • 350-400 g tonfisk i olja
  • massa olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl citronsaft
  • vatten
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 50 g parmesan, grovriven
  • 1 stort huvud romansallad
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • rucola
  • 2 ägg, kokta

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, sardeller, kapris och tonfisk i rikligt med olivolja. Smaka av med lite olja från sardellerna.
  2. Tillsätt majonnäs, citronsaft och hälften av parmesanen och mixa såsen grovt. (Den ska fortfarande ha lite grova bitar i sig). Rör eventuellt ut såsen med vatten om den är för tjock, och smaka av med lite salt (tänk på att såsen är salt i sig) och rikligt med nymalen svartpeppar. Låt stå i kylskåp.
  3. Bryt och riv ner salladen och servera med såsen, övriga grönsaker, resterande parmesan samt kokt ägg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept