Tapas med renkött

10 små tapas
10 små tapas

Du behöver

  • 2 skivor hårt tunnbröd
  • 100 g rökt ren, tunt skivad
  • 100 g krämig getost
  • färsk timjan

Havtornschutney

  • 1 bananscharlottenlök
  • 4 nejlikor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk socker
  • 2 msk vitt vin
  • 0,5 tsk ättikssprit
  • 125 g frysta havtorn
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka schalottenlök och chili.
  2. Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs lök hastigt. Tilsätt socker, vin, nejlikor och ättikssprit. Låt koka upp och lägg ner havtornen.
  3. Koka samman ett par minuter och smaka sedan av med svartpeppar. Låt svalna.
  4. Lägg getost och renkött på brödet toppa med chutney och timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept