Plockbricka med picklad fänkål

Perfekt att ställa fram på bordet som tilltugg till drinkar eller bara som en enkel förrätt. Pickla fänkål dagen innan, den ska stå i lagen över natten.

Picklad chilifänkål - fantastisk fänkål med asiatiska förtoner och lite hetta. Det är gott med hettan till fänkålen, men du avgör själv hur mycket och vilken sorts chili du vill ha i. Smaka på chilin innan du använder den så du vet hur stark den är. Fänkålen klarar sig flera veckor i kylskåp.
Gott att servera till...

Dancing chicken med kryddrub »


25 juni 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g god ost
  • 1-2 knippen rädisor
  • 300 g cocktailtomater
  • 300 g blandade charkuterier
  • gott bröd
  • oliver
  • olivolja

Picklad chilifänkål

  • 1-2 fänkål
  • 0,5 chili, urkärnad
  • 4,75 l hett vatten
  • 2,5 dl risvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 4,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär osten i mindre bitar. Skär eventuellt rädisorna i kvartar eller halvor. Varva skivade charkuterier, ost, chilifänkål (recept nedan), oliver samt grönsaker på ett stort fat. Servera med ett gott bröd samt olivolja.
  2. Picklad chilifänkål
    Koka upp vatten, risvinäger, socker och salt tills sockret och saltet löst sig. Strimla fänkålen mycket fint, gärna på mandolin eller med en riktigt vass kniv. Strimla chilin.
  3. Blanda allt i en stor skål eller burk och slå på den heta lagen. Lägg på ett lock och låt stå i minst 1 dygn innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept