Snittar med ädelost och körsbär

Snittar med ädelost och körsbär
Foto: Tv4

Snittar med ädelost och karamelliserade körsbär att servera som tilltugg. De karamelliserade körsbären går bra att förbereda men servera dem gärna lite lätt uppvärmda.

25 juli 2013
Visa mer

Du behöver

  • 100 g god ädelost (gärna svensk)
  • ca 30 körsbär, urkärnade eller med kärnor
  • smör
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ca 1-1,5 msk råsocker
  • gott knäckebröd, typ delikatess

Gör så här

  1. Smält smöret och lägg i körsbären. Tillsätt socker och vinäger.
  2. Hetta upp under försiktig omrördning tills sockret karamelliserats runt körsbären och de har blivit lite sticky och karamelliga. Ställ åt sidan för att svalna något.
  3. Bryt knäckebrödet i små bitar och lägg på en bit ost. Toppa med de karamelliserade körsbären och lägg upp på ett fat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept