Tunnbrödssnittar med anjovis

koket.se
Tunnbrödssnittar med anjovis, dill och smält ost
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Tunnbrödssnittar med anjovis

5 ingredienser

Goda snittar på stekt tunnbröd med smält ost, dill, lök och anjovis mellan. Lite som en quesadilla fast med svenska smaker!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 12 ansjovisfiléer
  • 1 kruka dill
  • 200 g prästost, riven
  • 2 mjuka tunnbröd

Gör så här

  1. Skiva löken mycket tunt.
  2. Placera tunnbröden på skärbrädan, bred ut delar av den rivna osten på halva tunnbrödet. Placera ut ansjovisen ovanpå osten, ca 5-6 filéer per tunnbröd.
  3. Toppa med plockad dill, lök och ytterligare ett lager av ost.
  4. Vik över tunnbrödet och tryck till.
  5. Stek sedan i olja tills osten har smält. Pressa till tunnbrödet några gånger medan det steks så det håller ihop.
  6. Skär upp och servera!