Varm ostdipp med kronärtskocka

Varm ostdipp med kronärtskocka
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lisa Lemkes smarriga varma ostdipp med kronärtskocka och spenat.

Den rivna ost som passar bäst till denna dip är Monterey Jack, Gruyere eller Emmentaler.

29 november 2013
Visa mer

Du behöver

Varm ostdipp

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 st gul lök, finhackad
  • 200 g fryst, hackad spenat (tinas)
  • 4 st kronärtskockshjärtan
  • 175 g färskost
  • 0,5 dl creme fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • Salt
  • 1 nypa mald muskot
  • 2 dl riven ost
  • Grönsaksstavar, chips eller bröd att doppa med

Gör så här

  1. Varm ostdipp
    Tina spenaten, häll av vätskan. Hacka gul lök och vitlök fint och fräs tillsammans med spenaten i stekpanna. Avsluta med muskot och salt. Ta bort stekpannan från värmen.
  2. Skär kronärtskockan i mindre bitar och tillsätt fräset. Vänta tills allt är svalt.
  3. Blanda ner färskost, majonäs och crème fraîche och rör runt ordentligt. Avsluta med riven ost och slå upp i ugnssäker skål. Toppa med lite ost.
  4. Baka i ugnen på 225 grader i ca 10 min, gärna på grillfunktion. När dippen fått färg är det dags att servera.
  5. Passar utmärkt med salta chips, selleri- eller morotsstavar samt vitt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept