Örtfrittata med korv

koket.se
Örtfritatta med korv
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Örtfrittata med korv

9 ingredienser

Örtfrittata, en potatisomelett med korv smaksatt med  timjan- och salladslök.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 300 g timjan- och salladslökskorv
  • 4 potatisar, kokta
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 dl parmesanost
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Skiva löken fint och skär potatisen i mindre bitar. Skär korven i slantar och hacka örterna fint.
  2. Stek ingredienserna i en stekpanna som kan vara i ugnen, dvs. inget plasthandtag eller liknande.
  3. Stek sedan korv, lök, potatis och örter i olivolja.
  4. Knäck äggen i en bunke, blanda med mjölk samt salt och peppar. Slå ihop så äggen går sönder.
  5. Slå äggblandningen över alltsammans i stekpannan, låt den stekas sakta på låg värme. När den börjar koagulera och sätta sig längs kanterna är den redo för ugnen.
  6. Riv osten och toppa fritattan med osten. Ställ in i ugnen på grill, 175 grader i ca 4 minuter tills osten smälter. Servera med grönsallad.