Örtfrittata med korv

Örtfritatta med korv
Foto: TV4
Från Mitt kök

Örtfrittata, en potatisomelett med korv smaksatt med  timjan- och salladslök.

1 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 300 g timjan- och salladslökskorv
  • 4 kokta potatisar
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 dl parmesanost
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • olivolja till stekning

Gör så här

  1. Skiva löken fint och skär potatisen i mindre bitar. Skär korven i slantar och hacka örterna fint.
  2. Stek ingredienserna i en stekpanna som kan vara i ugnen, dvs. inget plasthandtag eller liknande.
  3. Stek sedan korv, lök, potatis och örter i olivolja.
  4. Knäck äggen i en bunke, blanda med mjölk samt salt och peppar. Slå ihop så äggen går sönder.
  5. Slå äggblandningen över alltsammans i stekpannan, låt den stekas sakta på låg värme. När den börjar koagulera och sätta sig längs kanterna är den redo för ugnen.
  6. Riv osten och toppa fritattan med osten. Ställ in i ugnen på grill, 175 grader i ca 4 minuter tills osten smälter. Servera med grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept