Revbensspjäll med glaze på julmust

Revben med glaze på julmust
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Tjocka revbensspjäll till jul. Koka dina revbensspjäll möra och pensla sen med glaze på färsk ingefära, chili och julmust.

I videoklippet ovan
Tommy och Lisa lagar varsin variant på revben till julbordet, en med tjocka revbenspjäll och en med tunna revbenspjäll, spare ribs.

Tommys spare ribs med asiatisk glaze


19 december 2012
Visa mer
4

Du behöver

Revbensspjäll med glaze

  • 1,2 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 dl julmust
  • 0,5 dl soja
  • 50 g färsk ingefära
  • 4 st nejlikor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 st stjärnanis
  • 0,5 st urkärnad chili

Gör så här

  1. Revbensspjäll med glaze
    Koka revbensspjällen i saltat vatten i vatten 2-3 timmar tills köttet är mört.
  2. Hacka ingefära och chili.
  3. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ner till hälften.
  4. Skär revbensspjällen i bitar. Sväng runt dom i glazen som kokar på spisen och baka färdigt
    revbenen i 225°C i ugnen tills dom fått fin färg och krispig yta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept