Korv med rostad paprikaröra

Korv med timjan och salladslök och paprikarelish
Foto: TV4
Från Mitt kök

En underbart god ajvar relish (rostad paprikaröra) med aubergine och feferoni. Passar perfekt till korv med smak av timjan och salladslök.

26 april 2013
Visa mer

Du behöver

  • 4 korvbröd
  • 4 korvar med smak av timjan och salladslök
  • rostad lök

Rostad paprikaröra

  • 2 röda paprikor
  • 0,5 aubergine
  • 1 stor gul lök (med skal)
  • 4 stora vitlöksklyftor (med skal)
  • 1,5 msk olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 6 inlagda feferoni (milda)
  • ev. socker
  • salt

Gör så här

  1. Ajvar relish, paprikaröra
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela paprikorna på mitten och auberginen en gång på längden. Skär löken i fyra klyftor. Lägg allt detta i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna. Placera dem så att skalsidan är uppåt på samtliga grönsaker.
  3. Ringla olivolja över och ställ in i mitten av ugnen. Rosta i ca 20 minuter eller tills grönsakerna har fått rejält med färg på skalsidan. Ta ut formen och låt grönsakerna svalna.
  4. Dra bort skinnet från paprikorna och gröp ut fruktköttet från auberginen. Ta bort skal från löken och vitlöken.
  5. Mixa allt tillsammans med grovhackad feferoni och vinäger till en slät, lite tjockare sås och smaka av med salt och eventuellt socker. Servera kall eller ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept