Kokt korv med västkustsallad

Från Mitt kök

Kokt wienerkorv i bröd med västkustsallad med räkor och grön sparris.

9 juli 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 weinerkorvar (kokkorvar)
  • 2 stjälkselleri
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 6 kryddpepparkorn
  • 8 korvbröd

Västkustsallad

  • 500 g räkor
  • 200 g gröna ärtor
  • 200 g champinjoner
  • 1 knippe dill
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 6 droppar worcestershiresås
  • 200 g grön sparris
  • rostad lök

Gör så här

  1. Tvätta och skär ner alla grönsaker till västkustsalladen i mindre bitar.
  2. Bland i en bunke tillsammans med gräddfil, majonäs och worcestershiresås.
  3. Tillsätt ärtor, hackad dill och räkorna, ni väljer själva om ni vill hacka ner räkorna i mindre bitar. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
  4. Täck korven med vatten och tillsätt lagerblad, pepparkorn, en skivad gul lök samt själksellerin skuren i bitar.
  5. Låt sedan korven sjuda utan lock i ca 5-8 minuter.
  6. Servera korven i korvbröd med västkustsallad och rostad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept