Baconpopcorn och ölnötter

Baconpopcorn och ölnötter
Foto: TV4
Från Mitt kök

Ölkanderade nötter, ett supergott snacks till en god öl! Festliga popcorn kryddade med baconsalt.

27 november 2012
Visa mer

Du behöver

Baconpopcorn

  • 1 pkt bacon
  • 1,5 l nypoppade popcorn
  • salt

Ölkanderade nötter

  • 200 g blandade rostade nötter
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 dl brown ale eller annat mörkt öl med mycket sötma och brödighet

Gör så här

  1. Popcorn
    Strimla baconet fint och stekt det riktigt kraftigt i en stekpanna tills det är ordentligt stekt. Låt baconet rinna av mellan hushållspapper. Det är viktigt att baconet blir riktigt torrt. 
  2. Mortla baconet tillsammans med ett par nypor salt till ett fint pulver när baconet är helt torrt och kallt. Blanda baconsaltet med nypoppade varma popcorn och krydda eventuellt med mer salt.
  3. Ölnötter
    Koka upp öl och florsocker i en stekpanna. Lägg i de rostade nötterna och rör runt med en träslev tills vätskan kokat in och stelnar kring nötterna. Det är viktigt att röra runt ordentligt hela tiden och vänta tills nötterna blir lite frostiga, det kommer efter ett tag. 
  4. Skaka stekpannan så att mandlarna täcks i sockerblandningen. Häll nötterna på en tallrik och låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept