Vit sparris med parmachips och citron

Vit sparris med parmachips och skirat smör
Foto: TV4
Från Mitt kök

Citronkokt vit sparris med prästost, parmachips, skirat smör, dragon och mandel.

30 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 knippe vit sparris
  • 1 citron
  • 1 nypa strösocker
  • 4-8 tunna skivor parmaskinka
  • olivolja
  • 100 g smör
  • 1 msk fransk dragon, hackad
  • 50 g lagrad prästost
  • 50 g mandel

Gör så här

  1. Citronkokt vit sparris
    Skala sparrisen och skär bort eventuella träiga rotändar. 
  2. Koka sparrisen mjuk i vatten med rikligt med salt, en nypa socker och ca 1 tsk citronsaft. Kontrollera sparrisen med en potatissticka, den får gärna ha en lätt kärna kvar hellre än koka för mycket. Ta upp sparrisen och lägg dem åt sidan.
  3. Parmachips
    Lägg den skivade parmaskinkan i en ugnsform eller på en klädd bakplåt. Sätt in i ugnen på 200 grader och låt torka helt, det tar ca 10 minuter. Låt svalna. Dessa chips kan du förbereda och förvara i lufttät burk.
  4. Brynt smör med mandel
    Hacka mandeln grovt, bryn smöret i stekpanna och hacka dragonen fint. Slå ner den hackade mandeln i smöret och tillsätt dragonen.
  5. Servering
    Lägg den kokta sparrisen i botten av tallriken, slå det brynta smöret med mandel och dragon över och toppa med parmachipsen. Avsluta med att riva över stora bitar av osten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept