Potatissallad med brynt smör och kantareller

20 min
4
Potatissallad med brynt smör och kantareller
Foto: Åsa Dahlgren
20 min
4

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 75 g smör
  • 1,5 dl hackad dill
  • 175 g kantareller
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tvätta potatisen, koka den mjuk i saltat vatten och häll den i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det hettas upp tills det är gyllenbrunt och börjar lukta lite nötigt.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och låt det smälta smöret stå i några minuter.
  4. Stek under tiden kantarellerna i smör tills de får fin färg och krydda med salt.
  5. Häll smöret genom en finmaskig sil för att bli av med den bruna bottensatsen.
  6. Vänd ner dillen i smöret och blanda med den nykokta potatisen. .
  7. Toppa med kantareller och krydda med flingsalt. Servera genast
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept