Krispiga grönsaker med fläderdipp

Krispiga grönsaker med fläderdipp
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Krispiga grönsaker med fläderdipp

5 ingredienser

Krispiga cruditéer på rödbetor och fänkål som serveras som tilltugg med en god fläderdipp.

Ingredienser

  • 8 små fina rödbetor
  • 3 små fina fänkålsstånd med dill
  • 1 dl fläderblomssaft
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Skär bort dillen från fäkålen och spara på sidan.
  2. Skär sedan rödbetorna och fänkålen i dippbara stavar. Inte för tjocka bitar, grönsakerna serveras råa.
  3. Blanda vinäger, saft och honung till en dressing, hacka dillen från fänkålen fint och blanda ner.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera det sommarfina grönsakerna tillsammans med fläderdressingen och en god drink.