Krispiga grönsaker med fläderdipp

Krispiga grönsaker med fläderdipp
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Krispiga cruditéer på rödbetor och fänkål som serveras som tilltugg med en god fläderdipp.

16 juli 2013
Visa mer

Du behöver

  • 8 små fina rödbetor
  • 3 små fina fänkålsstånd med dill
  • 1 dl flädersaft
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk flytande honung

Gör så här

  1. Skär bort dillen från fäkålen och spara på sidan.
  2. Skär sedan rödbetorna och fänkålen i dippbara stavar. Inte för tjocka bitar, grönsakerna serveras råa.
  3. Blanda vinäger, saft och honung till en dressing, hacka dillen från fänkålen fint och blanda ner.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera det sommarfina grönsakerna tillsammans med fläderdressingen och en god drink.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept