Rabarberchutney med chili och ingefära

koket.se
Rabarberchutney med chili och ingefära
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Rabarberchutney med chili och ingefära

9 ingredienser

Het rabarberchutney med smak av ingefära, vitlök, honung, röd chili och äpple. Servera din chutney som tillbehör till grillat fläskkött.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 gul lök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 25 g färsk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vaniljstång
  • 400 g rabarber, i bitar
  • 1 äpple, i mindre bitar
  • 1 dl honung
  • salt

Gör så här

  1. Skär lök, chili och färsk ingefära i små bitar.
  2. Skär äpple och rabarber i bitar och skåra vaniljstången.
  3. Fräs löken i en stekpanna med olja, tillsätt chili och ingefära när löken mjuknat. Rabarber och äpple går sedan i.
  4. Tillsätt honung, urskrapade vaniljfrön samt vaniljstången.
  5. Låt koka ihop i ca 15 minuter eller tills den fått en simmig konsistens. Förvara rabarberchutneyn i en ren glasburk med lock och servera till tex. grillat fläskkött.