Tommys gurksill och kräftsill

Du behöver

Gurksill

  • 123-lag (dvs. 1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten)
  • 1 paket 5-minuters sill
  • 6 cl vodka
  • 6 cm gurka
  • 4 cm pepparrot
  • 1 kruka dill

Kräftsill

  • 1 paket 5-minuters sill
  • 1 dl chilisås eller ketchup
  • 2 tsk dillfrön
  • 1 dl kräftskjärtar
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Tommys gurksill
    Koka en 123-lag som du låter svalna.
  2. Skär gurkan och pepparroten i tunna skivor.
  3. Blanda tillsammans med vodkan och 123-lagen.
  4. Skär sillen i skivor, du väljer vilken storlek du vill ha.
  5. Hacka dillen och blanda alltsammans.
  6. Lägg allt i en burk som går att stänga och förvara i kylskåpet i minst 24 timmar innan det är
    dags att servera.
  7. Kräftsill
    Rör ihop dressingen som består av chilisås, vinäger, socker, dillfrön och finhackad lök.
  8. Rör ner olivoljan och skär sillen i skivor, du väljer vilken storlek du vill ha.
  9. Hacka dillen, blanda kräftorna och sillen tillsammans med dressingen.
  10. Lägg allt i en burk som går att stänga och förvara i kylskåpet i minst 24 timmar innan det är dags att servera
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept