Rouille

4

Du behöver

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,75 dl rapsolja (ej kallpressad)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 0,5 g saffran
  • 1 äggula
  • 1 skiva vitt formbröd
  • ca 1 tsk citronsaft
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Tänk på att alla ingredienser till din rouille ska vara i samma temperatur för att såsen inte ska skära sig.
  2. Skär bort kanterna från brödet och doppa det i vatten så att det suger åt sig vätskan. Pressa ut vattnet och smula ner brödet i en bunke.
  3. Blanda med äggula, saffran, cayenne och riven vitlök. Tillsätt oljan droppvis under tiden som du vispar eller mixar kraftigt.
  4. Fortsätt vispa tills majonnäsen är krämig och tjock. Smaka av med citronsaft och salt och ställ åt sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept