Kronärtskocka med hollandaisesås

Från Mitt kök

Kronärtskocka med hollandaisesås smaksatt med oliver och basilika

2 oktober 2012
Visa mer
20
4

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • 2 citroner
  • 300 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 dl kärnfria Kalamata oliver
  • 1 dl plockade basilikablad
  • salt

Gör så här

  1. Bryt av skaftet på kronärtskockorna, skiva 1 citron och lägg i storkastrull tillsammans med kronärtskockorna.
  2. Fyll på med vatten och smaka av vattnet med salt, koka sedan skockorna mjuka i cirka 20 minuter.
  3. Smält smöret och ställ det så att det håller 45-50 grader.
  4. Pressa saften ur halva citronen och blanda med äggulorna, vispa äggulorna och citronsaften luftigt och tjockt över värme tills de når 45-50 grader, tillsätt smöret i omgångar under vispning.
  5. Hacka oliver fint och strimla basilikan, smaka av såsen med oliver, basilika, salt och peppar, eventuellt också mer citronsaft.
  6. Tag upp skockorna och bryt av bladen och dippa i hollandaisen!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept