Rabarbermarmelad med stjärnanis

45 min
Rabarbermarmelad med stjärnanis
Foto: Lisa Lemke

En fantastisk rabarbermarmelad som passar såväl på skorpor som till salta ostar. /Lisa Lemke

Receptet ger rvå små burkar.

9 juni 2010
Visa mer
45 min

Du behöver

  • 600 g rabarber, strimlade
  • 400 g strösocker
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st vaniljstång

Gör så här

  1. Krossa eller mortla stjärnanisen mycket fint.
  2. Blanda rabarber och stjärnanis i en kastrull (ej aluminium).
  3. Koka upp och rör därefter ner sockret.
  4. Koka på medelvärme utan lock i 30-40 minuter.
  5. Häll marmeladen på väl rengjorda och heta glasburkar.
  6. Sätt på locken och låt kallna ståendes upp och ned.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept