Panerad strömmingsburgare med remouladsås

30 min
4
Panerad strömmingsburgare med remouladsås
Foto: Lisa Lemke

Smarriga burgare med pankopanerad strömming och hemlagad remouladsås.

Panko är ett ströbröd från Japan som finns i butiker med asiatiska livsmedel. Får du inte tag i pankoströbröd kan du ersätta det med grahamsflingor eller vanligt ströbröd.

2 mars 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Strömmingen

  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2-3 dl panko (japanskt ströbröd)
  • salt
  • svartpeppar
  • smör och rapsolja till stekning

Remouladsås

  • 2 dl inlagd gurka, finhackad
  • 1 st syrligt äpple, finhackat
  • 1 dl kapris, finhackad
  • 1,55 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • citron, färskpressad

Morotssallad

  • 3 st stora morötter
  • 1 st citron, saften
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Till servering

  • hamburgerbröd
  • purjolök
  • Valfria salladsskott (t ex spenat)

Gör så här

  1. Remouladsås
    Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och färskpressad citron.
  2. Morotssalllad
    Hyvla morötterna i tunna strimlor med hjälp av potatisskalare eller osthyvel.
  3. Sväng runt med citronsaft, olivolja samt salt och svartpeppar.
  4. Strömmingen
    Klipp bort ryggfenan från strömmingen och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Vänd filéerna i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i panko. Strömmingen ska vara helt täckt i panko på båda sidor.
  6. Hetta upp en stekpanna med hälften smör och hälften rapsolja och stek strömmingen gyllene på båda sidor. Det tar ca 2-3 minuter på varje sida.
  7. Vid servering
    Lägg strömmingen i hamburgerbröd tillsammans med strimlad purjolök, salladsblad och remouladsås.
  8. Servera med morotssalladen vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept