Vegetarisk skördepizza

1 h
4
Vegetarisk skördepizza
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

Pizzadeg

  • 15 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1,2 l vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk socker

Tomatsås

  • 2 färska tomater
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • salt

Topping

  • 100 g zucchini, tunt hyvlad
  • 1 polkabeta, tunt hyvlad
  • 0,25 blomkålshuvud, tunt hyvlad
  • 10 cm purjolök, tunt strimlad
  • 200 g lagrad ost av typen prästost eller västerbottenost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Pizzadeg
    Blanda samman jäst, vatten, olja och mjöl.
  3. Knåda i 5 minuter och tillsätt salt och socker, knåda till en jämn och fin deg som släpper från kanterna.
  4. Låt jäsa 30 minuter.
  5. Tomatsås
    Riv de färska tomaterna på rivjärn, blanda sedan med vitlök, oregano, peppar och socker. Smaka av med salt.
  6. Kavla ut degen tunt och stryk ett tunt lager tomatsås på.
  7. Toppa med övriga ingredienser och baka av i ugn 250 grader tills degen är klar och osten smält ut fint.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept