Muffins med vit choklad och lingon

25 min
15
Muffins med vit choklad och lingon
Foto: Lisa Lemke

Vaniljyoghurten ger en extra effekt till de här goda och lite sega muffinsen.

Se fler recept av

Lisa Lemke


27 september 2011
Visa mer
25 min
15

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 100 g smält vit choklad (smält i vattenbad)
  • 50 g smält smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g lingon
  • 50 g grovhackad vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 12-15 st stadiga muffinsformar på en plåt.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt yoghurt, smält choklad och smält smör och vispa lätt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet.
  3. Varva muffinssmet, lingon och den grovhackade chokladen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, det gör inget om muffinsen blir lite sega i mitten så grädda dem inte för länge.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept