Makrillsmörgås med potatissallad

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 1 msk god rödvinsvinäger
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 msk matolja
  • 0,5 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • 500 g potatis, gärna färskpotatis under säsong
  • 1 dl små kaprisbär
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 rödlök, finstrimlad
  • 1 dl hackad dill
  • 4-8 makrillfiléer
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 4 skivor rågbröd
  • naturell färskost

Gör så här

  1. Tvätta eller skala potatisen noga. Koka dem i lättsaltat vatten. 
  2. Blanda under tiden samman vinäger, senap och honung i en skål. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar. Skär ner potatisen i mindre bitar och sväng runt med dressingen medan de fortfarande är varma.
  3. Låt svalna. Skiva rädisorna och vänd ner i salladen med kapris, rödlök och dill.
  4. Skär bort benraden från makrilfiléerna, snitta skinnsidan med en vass kniv och salta och peppra dem runt om.
  5. Stek dem i rikligt med smör i ca 1-2 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna.
  6. Bred färskost över brödskivorna, toppa med potatissallad och slutligen nystekt makrill. Servera genast med en kall öl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept