Lax med sesamfrön och hoisinsås

Lax med sesamfrön och hoisinsås
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Lax med sesamfrön och hoisinsås

6 ingredienser

20 min

Enkel lax penslad med hoisinsås och strösslad med sesamfrön. Servera gärna laxen med en grönsaksrik nudelsallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfilé, portionsbitar
  • 1 dl hoisinsås
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 4 msk sesamfrön, rostade
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
  2. Blanda hoisinsås och sesamolja. Pensla fiskarna med detta så de är helt täckta.
  3. Strö över sesamfrön och baka i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter på 200 grader. Laxen får gärna ha en rå kärna när den är färdiglagad.