Linsgryta med chorizo och kokosmjölk

25 min
4
Linsgryta med chorizo och kokosmjölk
Foto: Lisa Lemke
25 min
4

Du behöver

  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 0,5 st chili (t ex spansk peppar,) urkärnad och finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl röda linser
  • 1 tsk vindaloocurry
  • 2 st chorizo, skuren i slantar
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde eller kokosmjölk
  • Salt, efter smak
  • grovmalen svartpeppar
  • Ev ärtskott

Gör så här

  1. Hetta upp en kastrull med rapsolja.
  2. Fräs lök och vitlök mjuk i någon minut och lägg därefter i chili, curry och röda linser.
  3. Fräs med en kort stund och tillsätt sedan hönsbuljong och chorizo.
  4. Koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills linserna känns mjuka.
  5. Tillsätt matlagningsgrädde eller kokosmjölk och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Toppa eventuellt med ärtskott vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept