Vaniljyoghurten och marängerna ger en extra effekt till de här goda muffinsen.
Ingredienser
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl vaniljyoghurt
50 g smör, smält
50 g mandelmassa, riven
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
25 maränger
200 g bigarråer eller körsbär, urkärnade
50 g mandelspån
florsocker
Gör så här
Sätt ungen på 200 grader. Ställ ut 12-15 st stadiga muffinsformar på en plåt. Lägg en maräng i botten av varje form. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt yoghurt och smält smör och vispa lätt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelmassa i en skål. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet.
Varva muffinssmet och körsbär i formarna. Tryck ner en maräng på slutet och strö mandelspån på toppen. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Pudra dem med florsocker och låt svalna.