Sticky BBQ-marinad

10 min
Sticky BBQ-marinad
Foto: Åsa Dahlgren

En härlig marinad som passar till det mesta du vill grilla. Recept från kokboken Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött.

Se fler recept från

Till grillat – såser, marinader och lite sött



Det här är en av mina absoluta favoriter bland marinaderna. Att äta förkokta
revben som gottat sig i denna marinad är som att resa tur och retur till paradiset. Men man kan lika gärna använda den till att rädda en medelmåttig vardagskotlett när inget annat hjälper. /Lisa Lemke

10 maj 2011
Visa mer
10 min

Du behöver

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk röd chili, finhackad (t.ex. spansk peppar)
  • 1,5 dl körsbärsmarmelad
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl ljus soja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk Svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Hacka vitlök fint och lägg den i en kastrull tillsammans med finhackad chili, körsbärsmarmelad, hoisinsås, ljus soja, vinäger och svartpeppar.
  2. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
  3. Häll upp din marinad i lufttät burk eller flaska och förvara i kylskåp i upp till 1 vecka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept