Vegetarisk cannelloni med spenat och ricotta

koket.se
Cannelloni med spenat och ricotta
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Vegetarisk cannelloni med spenat och ricotta

11 ingredienser

Vegetarisk cannelloni, ugnsgratinerade pastarullar fyllda med spenat och ricotta och täckta med tomatsås. Använd färska lasagneplattor till din cannelloni.

Ta ut pastaplattorna ur förpackningen så sent som möjligt!
Se fler recept från

Mitt kök

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Vegetarisk cannelloni

  • 8 färska lasagneplattor
  • 400 g babyspenat
  • 200 g parmesanost
  • 200 g ricotta
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlökar
  • 750 g krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

Vegetarisk cannelloni

  1. Hacka alla lök fint, hälften av löken i en kastrull, hälften i en annan.
  2. I kastrull ett, svetta löken och tillsätt krossade tomater samt ett krossat lagerblad.
  3. I kastrull två, svetta löken och tillsätt all babyspenat.
  4. Låt tomatsåsen koka i ca 15 minuter, smaka av med salt och peppar. Mixa sedan med stavmixer till en slät sås.
  5. När spenaten är klar, ställ åt sidan och låt den kallna lite.
  6. Ta bort vätskan från spenaten, vänd ner ricotta och fem sjättedelar av den rivna parmesanosten. Lite salt och peppar.
  7. Ta fram pastaplattorna, lägg ut spenat- och ricottaröran i nederkant på pastaplattan och rulla ihop.
  8. Lägg ner pastarullarna i en ugnsfast form. Lägg endast ett lager. Fördela tomatsåsen över och toppa med parmesan.
  9. In med din cannelloni i ugnen, 200 grader i cirka 20 minuter. Smaklig måltid!