Gnoccisallad med citron och parmesan

20 min
6
Gnoccisallad med citron och parmesan
Foto: Stefan Edetoft
20 min
6

Du behöver

  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 3 st schalottenlökar, strimlade
  • 0,75 -1 dl olivolja
  • 1,5 st citron, skalet
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna eller pressade
  • salt och peppar
  • 2 påsar färsk gnocchi á 500 g (potatispasta)
  • 0,5 ask rucolasallad
  • 100 g parmesan, hyvlad eller grovriven

Gör så här

  1. Blanda samman vinäger, schalottenlök, olivolja och citronskal med riven vitlök samt salt och peppar. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 3 minuter eller tills potatispastan flyter upp till ytan. Använd en stor kastrull. Har du inte en stor kastrull kan du koka gnocchin i två mindre kastruller. Blanda försiktigt samman vinägretten med den nykokta gnocchin. Täck över och låt stå fram tills servering.
  2. Sväng runt med ruccola och hyvlad parmesan strax innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept