Korv med senapscoleslaw

koket.se
Korv med senapscoleslaw
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Korv med senapscoleslaw

8 ingredienser

Servera Oxfordkorv eller annan smakrik korv med dill- och senapsspetsad spetskål.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 spetskål
  • 0,75 dl senap
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • 1 dl dill, finskuren
  • 600 g korv, smakrik
  • 1 schalottenlök, finhackad

Gör så här

  1. Dela spetskålen på mitten och skär bort stammen. Strimmla kålen fint.
  2. Blanda dressingen i en bunke. Ta senap, socker, vitvinsvinäger och tillsätt matolja droppvis så att alltsammans binder.
  3. Snitta upp korven så den inte spricker när den steks. Stek korven i olja.
  4. Blanda kålen i dressingen, hacka scharlottenlök fint och blanda ner tillsammans med plockad dill.
  5. Servera korven med den dill- och senapsspetsade kålen.