Omelett på två olika sätt

koket.se
Omelett på två olika sätt
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Omelett på två olika sätt

13 ingredienser

15 min

Omelett går snabbt att fixa till frukost! Här är ett recept på ostomelett och ett recept på italiensk omelett.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ostomelett

  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • lagrad ost, riven
  • salt
  • olja, att steka i

Italiensk omelett

  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 8 champinjoner
  • 0,5 tomat
  • 0,5 gul lök
  • salt
  • peppar
  • olja, att steka i

Gör så här

Ostomelett

  1. Blanda ägg, vatten och en nypa salt. Rör om försiktigt.
  2. Häll i olja i pannan. Stek försiktigt under omrörning, när omeletten börjar bli fast, tillsätt riven ost på toppen.

Italiensk omelett

  1. Blanda ägg och vatten. Rör om försiktigt. Skiva champinjoner, tomat och lök i tunna skivor.
  2. Häll i olja i en stekpanna. Stek det skivade i stekpannan i några minuter.
  3. Tillsätt äggblandningen, höj värmen. Rör om under stekningen. När omeletten börjar bli fast, smaka av med salt och peppar.

Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din omelett!