Mitt köks müsli samt snabb äggröra

koket.se
Mitt köks müsli samt snabb äggröra
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Mitt köks müsli samt snabb äggröra

15 ingredienser

30 min

Rostad müsli med pumpakärnor, havrekärnor, melonkärnor och kardemumma. Servera till frukost med en krämig äggröra.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Mitt köks müsli

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl havrekärnor
  • 1 dl melonkärnor
  • 1,5 dl russin
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 msk olja

Äggröra

  • 8 ägg
  • 50 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ask krasse
  • salt

Gör så här

Rostad müsli

  1. Blanda allt på en plåt, tillsätt kanel, kardemumma och ringla över oljan.
  2. Låt müslin gå i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut ur ugnen och tillsätt russin.
  3. Låt baka i ugnen ytterligare ca 3 minuter.

Äggröra

  1. Knäck ägg i en bunke, tillsätt mjölk. Rör om.
  2. Smält smör i en kastrull, tillsätt ägg- och mjölkblandningen. Låt sjuda på låg värme under ständig omrörning tills äggröran blir krämig. Smaka av med salt.
  3. Toppa äggröran med klippt smörgåskrasse.