Mitt köks müsli samt snabb äggröra

30 min
Mitt köks müsli samt snabb äggröra
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Rostad müsli med pumpakärnor, havrekärnor, melonkärnor och kardemumma. Servera till frukost med en krämig äggröra.

Se fler recept från

Mitt kök


12 november 2012
Visa mer
30 min

Du behöver

Mitt köks müsli

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl havrekärnor
  • 1 dl melonkärnor
  • 1,5 dl russin
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 msk olja

Äggröra

  • 8 ägg
  • 50 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ask smörgåskrasse
  • salt

Gör så här

  1. Rostad müsli
    Blanda allt på en plåt, tillsätt kanel, kardemumma och ringla över oljan.
  2. Låt müslin gå i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut ur ugnen och tillsätt russin.
  3. Låt baka i ugnen ytterligare ca 3 minuter.
  4. Äggröra
    Knäck ägg i en bunke, tillsätt mjölk. Rör om.
  5. Smält smör i en kastrull, tillsätt ägg- och mjölkblandningen. Låt sjuda på låg värme under ständig omrörning tills äggröran blir krämig. Smaka av med salt.
  6. Toppa äggröran med klippt smörgåskrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept