Carpaccio på vilt med lingon och krasse

10 min
4
Från Nyhetsmorgon

Tunt skivat viltkött, kallrökt eller varmrökt, är en bra genväg till en snabb och god förrätt. Får du inte tag i viltkött går det även bra med t ex breasola eller svensk lufttorkad skinka.

13 december 2013
Visa mer
10 min
4

Du behöver

Carpaccio på vilt med lingon och krasse

  • 200 g tunt skivat kallrökt viltkött
  • 4 msk lingon
  • 1 ask krasse
  • 50 g långlagrad cheddar
  • 1 dl rostade valnötter
  • God rapsolja, valnötsolja eller mandelolja
  • Flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Carpaccio på vilt med lingon och krasse
    Lägg ut det tunt skivade viltköttet på ett stort fat eller fyra tallrikar.
  2. Toppa med lingon, plockad krasse, grovhackade valnötter och hyvlad eller riven cheddar.
  3. Ringla olja över och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Om du vill göra förrätten lite juligare kan du ta både svartpeppar och grovmalen kryddpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept