Mitt köks mini chèvre chaud

Mitt köks mini chèvre chaud
Foto: TV4
Från Mitt kök

Mini chèvre chaud med polkabeta och rostade pinjenötter. Perfekta som drinktilltugg eller förrätt.

Se fler recept från

Mitt kök


21 september 2012
Visa mer
20 min
8 snittar
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 8 tunna skivor pain riche (0,5 cm)
  • 8 skivor chèvre (ca 100 g)
  • 1 polkabeta
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk plockad timjan
  • salt och peppar
  • 0,5 dl rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Rosta pinjenötter i en het torr panna och låt nötterna ta lite färg.

  2. Stek sedan brödet i samma panna, låt kanterna bli lite brända.

  3. Hyvla betan tunt och blanda hälften av honungen tillsammans med vinäger i samma skål med salt - låt det marinera i ca 5 min så det mjuknar.

  4. Sätt på ungen i 225 grader och skär chevrén.

  5. Lägg bröden på en låt, på med ost, ringla lite honung över samt lite plockad timjan.

  6. In i ugnen i ca 10 minuter - vänta tills osten börja smälta lite.

  7. Ut ur ugnen, lägg på de marinerade betorna tillsammans med pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept