Toscansk bondsallad med päron och pecorino

ca 10 min
4
Från Nyhetsmorgon

Lyxig sallad med pecorino och päron. Toppa din sallad med rostade valnötter och en god olivolja. Du kan förbereda salladen men pressa då lite citron över päronen så de behåller färgen.

Sallad på pecorino, päron och olivolja var förr en klassisk bondsallad i Toscana som serverades till sen frukost. Här kompletterar jag med valnötter och låter den ta plats på dessertbordet.
Dryckestips från Bengt Frithiofsson
Ruffino Vinsanto, Serelle ( 4 )

8 november 2013
Visa mer
ca 10 min
4

Du behöver

  • 200 g pecorino
  • 2 mjuka conferencepäron
  • god olivolja
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • ca 50 g rostade valnötter

Gör så här

  1. Skär eller bryt pecorinon i små kuber.
  2. Skala päronen och skär fruktköttet i tärningar. Sväng runt päronen med lite citronsaft om du tärnar dem i förväg annars missfärgas de lätt. Men var aktsam med mängden, det ska inte ge smak bara förhindra missfärgning.
  3. Varva päron och pecorinon i glas eller skålar och ringla över god olivolja.
  4. Avsluta med svartpeppar och grovhackade valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept