Snabb rabarberpaj på smördeg

Snabb rabarberpaj på smördeg
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Snabb rabarberpaj på smördeg

7 ingredienser

25 min

Snabb och lättfixad rabarberpaj på färdig smördeg. Frasigt och gott!

Vill man variera pajerna kan man ersätta den vita chokladen med antingen kokos, stött kardemumma eller varför inte ett par skivade jordgubbar? /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner
  • 4 tinade smördegsark, 10 x 8 cm
  • 2 msk honung
  • 8 rabarberstänger, (8 cm långa)
  • 3 msk rörsocker
  • 3 msk vit bakchoklad, riven
  • florsocker

Till servering

  • vaniljglass (eller lättvispad grädde)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 215 grader.
  2. Kavla ut smördegsarken så att de blir ca 13 x 10 cm stora.
  3. Värm honungen i kastrull på mycket svag värme (eller i mikrovågsugn) så att den blir rinnande.
  4. Pensla smördegsarken med honungen.
  5. Skölj rabarbern och skär dem i så tunna längder som möjligt, gärna ca 5 mm.
  6. Strö hälften av råsockret i mitten av arken, där rabarbern ska ligga.
  7. Fördela rabarberlängderna omlott mitt på smördegsarken och tryck ner dem lätt i degen.
  8. Strö över resten av råsockret och toppa med vit choklad.
  9. Lägg pajerna på klädd bakplåt och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
  10. Pudra dem med florsocker och servera med vaniljglass eller vispad grädde.