Snabb rabarberpaj på smördeg

25 min
4
Snabb rabarberpaj på smördeg
Foto: Lisa Lemke

Snabb och lättfixad rabarberpaj på färdig smördeg. Frasigt och gott!

Vill man variera pajerna kan man ersätta den vita chokladen med antingen kokos, stött kardemumma eller varför inte ett par skivade jordgubbar? /Lisa Lemke

9 juni 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 4 st tinade smördegsark, 10 x 8 cm
  • 2 msk honung
  • 8 st rabarberstänger, 8 cm långa
  • 3 msk råsocker
  • 3 msk riven vit choklad
  • florsocker

Till servering

  • Vaniljglass eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 215 grader.
  2. Kavla ut smördegsarken så att de blir ca 13 x 10 cm stora.
  3. Värm honungen i kastrull på mycket svag värme (eller i mikrovågsugn) så att den blir rinnande.
  4. Pensla smördegsarken med honungen.
  5. Skölj rabarbern och skär dem i så tunna längder som möjligt, gärna ca 5 mm.
  6. Strö hälften av råsockret i mitten av arken, där rabarbern ska ligga.
  7. Fördela rabarberlängderna omlott mitt på smördegsarken och tryck ner dem lätt i degen.
  8. Strö över resten av råsockret och toppa med vit choklad.
  9. Lägg pajerna på klädd bakplåt och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
  10. Pudra dem med florsocker och servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept