Chokladsås med porter

Från Nyhetsmorgon

Chokladsås som får djup smak av mörk choklad och porter(mörkt öl). Servera chokladsåsen till browniebitar och chokladglass. Recept från kokboken Allt i en gryta.

Här har ni verkligen en dra-mig-baklänges-god chokladsås som sätter en brunglänsande guldkant på såväl vardagsstrutar som festliga glassorgier. /Lisa Lemke

4 oktober 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl porter (öl)
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Till servering

  • chokladglass
  • browniebitar
  • lite flingsalt, kan uteslutas

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint. Koka upp porter och vispgrädde i en kastrull.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt att röra tills chokladen har smält.
  3. Tillsätt salt och smör och rör om tills smöret har smält. Låt chokladsåsen svalna.
  4. Lägg upp chokladglass i skålar, strö browniebitar över och ringla generösa mängder chokladsås ovanpå. Avsluta med lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept