Rabarbertiramisù med te

10 - 12
Från Nyhetsmorgon

En annorlunda tiramisù med rabarberkompott och earl grey. Gör denna efterrätt redan dagen innan så kommer den bli ännu saftigare och godare.

Dryckesförslag från Jens Dolk
5364 Dr Loosen Riesling Beerenauslese 2006, Mosel, Tyskland, 187ml, 99 kronor (5 Solar)
En liten pytteflaska – men dropparna i är packade med smak. Räcker gått och väl för 4 personer. Härligt sött vin med aprikostoner och honungssötma men också uppfriskande rejäl syrlig smak.

11 april 2013
Visa mer
10 - 12

Du behöver

  • 450 g rabarber, strimlade
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 1,5 dl florsocker
  • 500 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 citron, rivet skal
  • 3,5 dl sarkt te
  • 0,5 dl cointreau
  • ca 25 savoyardikex

Till servering

  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Koka upp strimlade rabarber, vatten och socker i en kastrull och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills rabarbern kokat samman till en kompott. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.
  2. Vispa grädden fluffig i en bunke och ställ åt sidan.
  3. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt mascarpone och rivet citronskal och vispa till en slät smet.
  4. Tillsätt grädden till mascarponeblandningen och vänd runt försiktigt tills allt blandats noga.
  5. Brygg ett riktigt starkt te och låt svalna innan det blandas med cointreau.
  6. Varva mascarponesmeten, rabarberkompott och kex som hastigt doppas i det starka teet i en form.
  7. Avsluta med ett lager mascarponesmet, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i minst 8 timmar, gärna längre.
  8. Riv vit choklad över din tiramisù strax innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept