Chokladpannacotta med flamberad apelsin

4 - 6
Från Nyhetsmorgon

Söt choklad, len grädde och flamberade apelsiner blir ett fint slut på kvällens middag!

Om du tycker mjölkchoklad blir för sött använd istället en mörk choklad, men med max 70% kakaohalt.

13 december 2013
Visa mer
4 - 6

Du behöver

Chokladpannacotta

  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • Flingsalt
  • 200 g finhackad mjölkchoklad
  • 3 st apelsiner
  • 0,5 dl råsocker
  • 0,5 dl cointreau

Gör så här

  1. Chokladpannacotta
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och socker och låt sjuda i en minut. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
  2. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden tillsammans med flingsalt. Rör om tills gelatinet har smält. Låt blandningen stå i ca 30 minuter, rör om då och då under tiden.
  3. Häll därefter upp i små formar. Täck över med plastfilm och ställ in i kylen i minst 2 timmar.
  4. Skär av skalet från apelsinen och skär ut fruktköttet mellan varje hinna, resultatet blir små hinnfria klyftor.
  5. Lägg dem och råsocker i en vid kastrull eller stekpanna och låt koka upp. När sockret smält och blandningen börjar koka samman något slår du på cointreau och tänder på så att blandningen flamberas. Tänk på att inte ha på fläkten under tiden du flamberar och ha ett lock till hands för att vara på säkra sidan.
  6. Låt koka tills vätskan reduceras samman något och låt därefter svalna. Servera med pannacottan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept