Müsli med yoghurt och bär

30 min
12
Müsli med yoghurt och bär
Foto: TV4
Från Efter tio

Matkreatören Lisa Eisenman Frisk visar hur du gör en riktigt fin helgbrunch till den du tycker om.

Müslin kan förvaras i en burk med lock i upp till en månad.

15 februari 2013
Visa mer
30 min
12

Du behöver

  • 6 dl vaniljyoghurt
  • 2 dl bär, färska eller frysta
  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk hackade nötter
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 dl torkad frukt
  • Citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda rågflingor, havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, kokosflingor, linfrön och eventuellt nötter i en stor skål.
  3. Rör i socker och kanel.
  4. Vispa ihop vatten, olja och honung.
  5. Häll ner vätskan i omgångar i müslin och rör om.
  6. Använd händerna och krama blandningen så att vätskan fördelas jämnt.
  7. Bred ut müslin i en långpanna och rosta den i 10–15 minuter.
  8. Rör om flera gånger under tiden så att müslin blir jämnt rostad och inte bränd.
  9. Låt svalna helt och blanda till sist i den torkade frukten.
  10. Fördela yoghurten i små glas.
  11. Toppa med müsli och färska bär.
  12. Garnera med citronmeliss.
  13. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept