Ägg florentine

40 min
12
Ägg florentine
Foto: TV4
Från Efter tio

Matkreatören Lisa Eisenman Frisk visar hur du gör en riktigt fin helgbrunch till den du tycker om.

Ägg florentine är godast om de lagas strax före servering.

15 februari 2013
Visa mer
40 min
12

Du behöver

  • 60 g babyspenat
  • 1 msk smör
  • 100 g kallrökt lax, skivad
  • 12 st vaktelägg eller 4 små vanliga ägg
  • 1 l vatten
  • 1 msk ättikssprit (12 %)
  • 1 dl hollandaisesås
  • 3 skivor formbröd, vitt
  • Kryddgrönt till garnering

Gör så här

  1. Rosta brödet, skär bort kanterna och skär brödet i fyrkanter.
  2. Fräs spenaten i smör i cirka 1 minut och fördela på brödbitarna.
  3. Skär laxen i mindre bitar och lägg en bit lax på varje bröd.
  4. Koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull.
  5. Sänk värmen och låt sjuda.
  6. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det sedan försiktigt glida ner i vattnet.
  7. Låt ägget pochera i 1–2 minuter eller tills äggvitan har stelnat.
  8. Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  9. Pochera några ägg åt gången.
  10. Lägg ett ägg på varje bröd och toppa med en klick varm hollandaisesås.
  11. Garnera med kryddgrönt och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept