Macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Av: Lisa Eisenman Frisk & Monica Eisenman

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Systrarna Eisenmans recept på macaroni and cheese. Stuvade makaroner med cheddarost som ugnsgratineras tills de är gyllenbruna och knapriga.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g makaroner
  • 100 g smör
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 8 dl cheddarost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl ströbröd

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Hälla av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kryddor och mjöl och vispa under ca 3 minuter över medelhög värme.
  3. Vispa ner mjölken och vispa i ytterligare ca 10 minuter. Såsen ska tjockna.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 5 dl av osten. Rör om tills osten har smält. Rör ner pastan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll upp hälften av pastan i en ugnsform. Strö över hälften av den resterande osten. Fyll sedan på med resten av pastan. Strö över ströbrödet och täck med resten av osten. Strö över lite paprikapulver.
  6. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills ytan börjar bli gyllenbrun och knaprig.