Linssoppa med curry och äpple

Linssoppa med curry och äpple
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Linssoppa med curry och äpple

8 ingredienser

Detta blir verkligen gott i all sin enkelhet. Använd gärna äpple med rött skal och rödlök för att få upp lite färg. De röda linserna gör naturligtvis också sitt till. Bra mat när det bara ligger lite äpplen och lök kvar i skafferilådan.

Ingredienser

portioner
  • 2 äpple, röda
  • 2 rödlökar
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 1,5 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Grovhacka lök och äpple. Fräs det i smör.
  2. Häll på curry och linser och fräs detta i någon minut utan att det bränner.
  3. Häll på buljong. Sänk värmen och låt det hela småputtra i 20 minuter.
  4. Soppan är färdig när linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera med knäckemacka.